3r trimestre *La meditació*

La meditació

Resultado de imagen de meditacion

  1. Cerca informació sobre diferents esportistes d'èlit que emprin la meditació en el seu dia a dia. Un d'ells seria, per exemple, Pau Gasol.

PAU GASOL:. "Llegesc sobre zen i diferents filosofies sobre el que és realment important per a tu i per a mantenir-ho tot en perspectiva. Són lectures que esmenten la meditació, l'auto consciència, el viure el present i amb la ment en calma. Tot m'ha ajudat a suportar les circumstàncies ", ha manifestat el millor jugador espanyol de bàsquet de tots els temps. Gasol va aprendre a meditar al costat de tots els seus companys de Los Angeles Lakers quan els entrenava Phil Jackson, d'enorme prestigi, amb 11 títols de l'NBA en el seu haver, que es va convertir a més en el seu amic. "De la mateixa manera que necessitem ferro i exercici per fortaleer els músculs, necessitem construir la fortalesa mental, per concentrar-nos i jugar en equip", ha explicat Jackson. L'entrenador també els animava a romandre completament en silenci durant l'entrenament i després als vestidors, o a entrenar gairebé a les fosques. En ocasions ha arribat a substituir un dia sencer d'entrenament per una sessió de meditació.

LEBRON JAMES:. Un dels millors jugadors de bàsquet del món ha transformat el seu joc en els dos últims anys. Els comentaristes esportius afirmen que sembla més calmat i eficaç, controlant totes les situacions del joc. El cas és que el jugador dels Miami Heat practica ioga diàriament i recorre a tècniques de respiració concentració mental fins i tot durant el temps mort dels partits de la NBA

Misty May-Treanor i Kerri Walsh. Les famoses jugadores de vòlei platja han utilitzat la meditació per aconseguir medalles en tres jocs olímpics consecutius. en el seu cas va ser el psicòleg Michael Gervais qui les va iniciar en el ioga, la meditació i les visualitzacions.

Derek Jeter. És un dels jugadors més estimats pels aficionats al beisbol. El 2012 va manifestar que cada matí practica la meditació durant una hora com a part de les seves rutines diàries. Això el converteix en un meditador molt experimentat.

Barry Zito. El pitcher esquerrà no només practica la meditació sinó que la promou públicament: al maig de 2013 va participar amb el director de cinema David Lynch i amb l'actor Russell Brand en una meditació col·lectiva en un institut de Sant Francesc. Aquesta meditació forma part del programa municipal "Temps de Calma" l'objectiu és ensenyar als estudiants a superar l'estrès mitjançant tècniques de meditació transcendental.

Comentaris

Entrades populars